fbpx

Ohjeita

Leikkauksiin valmistautuminen

Ennen leikkauksia suosittelemme aina koiralla vähintään 12 tunnin paastoa ja kissalla 8 tunnin paastoa. Vesi on hyvä ottaa pois muutamaa tuntia ennen varattua aikaa. Jos mahdollisten lääkkeiden anto edellyttää makupalan käyttöä, voidaan pientä makupalaa kuitenkin käyttää.

Jos potilas on selvästi likainen/kurainen, suosittelemme aina myös pesua ennen leikkausta. Normaalia puhdasta turkkia ei tarvitse erikseen pestä ennen leikkaukseen tuloa.

Jos lääkityksiä annetaan ennen leikkausta (antibiootit, kipulääkkeet jne.), on niistä hyvä mainita erikseen potilasta tuotaessa. Ja jos kauluri tai muu vastaava suoja on jo olemassa, kannattaa se ottaa mukaan. Tällöin voimme laittaa sen paikalleen heti leikkauksen jälkeen.

Pienikokoisille lemmikeille kannattaa varata mukaan myös lämmittäviä peittoja tai vastaavia, sillä leikkauksen jälkeen on potilas syytä pitää lämpimänä. Varsinkin pienillä eläimillä lämpö laskee helposti anestesian ja heräämisen aikana siitäkin huolimatta, että leikkauksen aikana ja sen jälkeen lämmitämme potilasta.

Keuruun Eläinklinikka • Multiantie 7 • 42700 KEURUU • 044 2662 303 • palvelemme ma-to 08-16, pe 08:30-16 (epidemia-ajan)

© Keuruun Eläinklinikka Oy 2019. All rights reserved. Site by Pelismo Oy / p+web®